Εκδημια του Μητροπολιτου Ιταλιας και Μελιτης κυρου Γενναδιου

 


Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε, σήμερα 16 Οκτωβρίου 2020, την κοίμηση του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κυρού Γενναδίου.

Ο Μητροπολίτης Γεννάδιος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1937. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1960. Στη συνέχεια απεστάλη στη Νεάπολη της Ιταλίας, όπου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ακολούθως επίσκοπος Κρατείας. Το 1996 εξελέγη μητροπολίτης Ιταλίας.

Ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ποντιφικής Θεολογικής Σχολής της Νοτίου Ιταλίας, το 1970, και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, το 1999.

Δίδαξε, για μια δεκαετία, στο Οικουμενικό και Πατερικό Ινστιτούτο του Αγίου Νικολάου, στο Μπάρι. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του ίδρυσε περισσότερες από 50 ενορίες και 5 ιερές μονές.

Τιμήθηκε από την Ιταλική Δημοκρατία, με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχου, από τον Δήμο της Ρόδου, με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης και με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Ο μητροπολίτης Γεννάδιος υπήρξε σεμνός και ήπιος χαρακτήρας, δημιουργικός, ενώ διακρινόταν για την αγάπη του στην Εκκλησία.

Ευχόμαστε ο Κύριός μας να αναπαύσει την ψυχή του στη χώρα των ζώντων.

Commenti