ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΛΑΣΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Δένδια και του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κωνσταντίνου Βλάσση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών

 

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου επισκέφθηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσσης.

Τον Υπουργό  κ. Δένδια υποδέχθηκε στην Βενετία ο Έλληνας Πρέσβυς στη Ρώμη κ. Θεόδωρος Πασσάς, ο οποίος και τον συνόδευσε κατά την επίσκεψή του στο Ινστιτούτο. Τον κ. Δένδια υποδέχθηκαν στο Campo dei Creci, ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου καθηγητής κ. Βασίλειος Κουκουσάς. Ο κ. Δένδιας ξεναγήθηκε στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου των Ελλήνων,  στο Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών εικόνων, καθώς και στο Ιστορικό Αρχείο της Αδελφότητας των Ελλήνων που φυλάσσεται στο Ινστιτούτο.

Στη συνέχεια, μετέβη στο χώρο του Ινστιτούτου, όπου ο πρόεδρος του καθηγητής κ. Βασίλειος Κουκουσάς τον ξενάγησε στην Βιβλιοθήκη και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία της. Ακολούθως ο Υπουργός κ. Δένδιας και ο Υφυπουργός για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Βλάσσης ενημερώθηκαν για την ιστορία του μοναδικού επιστημονικού Ελληνικού Ιδρύματος στο εξωτερικό και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, σε μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, του Υφυπουργού Εξωτερικών, του πρέσβυ της Ελλάδος στη Ρώμη κ. Θεοδώρου Πασά, του προέδρου της ΕΕ καθηγητή κ. Χρ. Αραμπατζή και υπηρεσιακών παραγόντων, προέβη σε μια αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας, των δραστηριοτήτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Ο Πρόεδρος καθηγητής κ. Κουκουσάς προσέφερε στον κ. Δένδια και στον κ. Βλάσση την πολυτελή Έκδοση του Ινστιτούτου H BENETIA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”. Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την ενημέρωση, υπέγραψε το βιβλίο των υψηλών προσκεκλημένων και δώρισε στο Ινστιτούτου μετάλλιο εμπνευσμένο από τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Την επόμενη ημέρα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου και ο Πρόεδρος της Εποπτικής Επιτροπής είχαν σύντομη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βλάσση και τον ενημέρωσαν για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το Ινστιτούτο για την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

 






 










Commenti